Čím se liší Kusáky od klasických chráničů zubů?

Velké srovnání: Kusáky vs. klasické chrániče za dvě čenta.

Možná se ptáš, proč investovat přes tisícovku do chráničů zubů, když není problém sehnat obyčejný chránič za necelé dvě stovky? A já se ti vlastně nedivím. Investice to není zrovna malá, ale můžeš mi věřit, že rozdíl poznáš hned na první skus. Pojďme se společně podívat, co odděluje zrno od plev. Elitu od průměru. Kusáky od klasických chráničů.

Kontaktní vs. nekontaktní

V první řadě je potřeba mít na paměti, že Kusáky jsou určeny pouze pro nekontaktní sporty. To znamená, že pokud si je vezmeš do ringu nebo oktagonu, tak ti moc nepomůžou a kromě Kusáků budeš dost možná plivat i zuby. Stejně tak na prd ti budou klasický chrániče zubů při pokusu o novou maximálku – blbě se do nich kouše a v žádným případě ti nestabilizují čelist, což je klíčové.

Stabilizace čelisti

Tím se dostáváme k dalšímu rozdílu. Kusáky jsou patentovaný způsob stabilizace čelisti na jednom místě. Čelisti o sebe stabilizují v 6 dimenzích a tím zabraňují jakémukoliv pohybu, tření nebo nerovnosti ve skusu. To celé má za následek vědecky potvrzený nárůst stability, síly, okysličení a celkové výkonnosti. Jednotlivé vědecké studie si probereme zase jindy, to už je počteníčko hodně pro fajnšmekry.

Padnou jako ulité

Kusáky jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, který je možné upravit přesně podle potřeby, takže padnou naprosto každému. Nezapomeň mrknout na náš návod na první použití. Bez něho jsou Kusáky jako 3D brýle pro slepce. Oproti tomu základní chrániče pro kontaktní sporty jsou jen kus měkké gumy, který se víceméně přizpůsobí, ale nikdy nebude padnout přesně jak má.

Životnost

Co se týče životnosti, hodně záleží na tom, jak se k chráničům budeš chovat. Kusáky by měly ustát až 80 hodin intenzivního kousání, což odpovídá zhruba 3 měsícům neustálého používání. Pokud ale nejsi zrovna Eddie Hall, tak není potřeba kousat při každým cviku. Životnost se tím dost prodlouží a s jedním kouskem vydržíš klidně rok.

 Shrnutí

Suma sumárum se Kusáky liší hned v několika klíčových vlastnostech. Prakticky jsou chrániče zubů pro kontaktní a nekontaktní sporty dvě samostatné a dost rozdílné kategorie výbavy. Každé mají jinou funkci a vlastnosti a byla by chyba očekávat od jednoho typu něco, co umí ten druhý. Pokud je tvým cílem zlepšení silových výkonů a ochrana zubů při každodenním náporu, jsou Kusáky tou správnou volbou.