Čichací soli od A do Z - na co si dát pozor?

Čichací soli - jak je používat, pro koho jsou vhodné?

V minulém díle této série jsme si řekli co čichací sůl vlastně je a jak funguje. Teď si to pojďme převést do praxe, ať víš, kdy sůl používat a jak se díky ní připravit na pořádný BOJ.

Čichací soli od A do Z

Určitě si říkáš co na tom je, prostě to jen odšroubuju, dám tomu kotel a je to ne? Přesně tak, ale je tu pár zásad, který by bylo dobrý, abys dodržoval, pokud se chceš dožít dalšího dne. Dvojnásobek to platí pro lidi, kteří s čichacími soli nemají žádné zkušenosti - pokud je to tvůj případ, sáhni radši po nějaké slabší variantě, jako je např. Chemical X. První zásada - nežer to a nesyp si ji do očí a podobné chujoviny. Druhou zásadou je, abys začal zlehka. To znamená, abys při prvním použití sůl otvíral v dostatečné vzdálenosti od nosu (20-30cm), pomalu se k ní nakláněl a u toho se nadechoval do té doby než ucítíš zápach soli (asi jako když kontroluješ spodky po těžkých dřepech). Kdyby sis přiložil sůl hned úplně k nosu, tak by se taky mohlo stát, že tě to vypne, jak tamhle týpka v gym failech 2020. Další zásadou je, nepoužívej ji pořád. Uhličitan amonný oproti amonikau sice má mnohonásobně menší negativní účinky, ale kdybys ho čichal před každou sérií a na každým tréninku, tak by se to na tobě mohlo podepsat.

No a hlavně bys musel díky každodennímu užívání zvyšovat dávky, abys něco cítil. Poslední zásadou je, aby sis vybral sůl, dle svých zkušeností. Jestli jsi úplný začátečník tak tu pro tebe máme, jak už jsem zmiňoval, lehčí soli jako Menthol nebo Strong. Pro zkušenější potom BEAST čichací sůl stronger. Pokud jsi ale zkušený matador a hledáš něco po čem ti pomalu vypadnou oči z důlku, tak sáhni po BEAST čichací sůl world's strongest, kterou používá sám král silových sportů Eddie Hall.

Čichací soli od A do Z 2

Na závěr si v krátkosti shrneme, pro koho vlastně jsou čichací soli vhodné. Nejpoužívanější jsou mezi silovými sportovci, takže pokud jsi strongman, powerlifter, kulturista nebo jen hobbík, co si rád v gymu dělá PR, tak ti čichací sůl může dělat slušného pomocníka. Svou úlohu mohou také sehrát u hráčů sportovních her (hokej, basketbal, volejbal, florbal…), kdy si před zápasem nebo před střídáním čuchneš a jdeš do akce. Pokud nejsi ani jedno z toho, tak na to ser a nic nekupuj, i když čichací sůl může použít jakýkoliv sportovec, který potřebuje před svým výkonem nakopnout.